Gruppträning

Vi erbjuder ett stort utbud av gruppträning för alla. Du hittar de flesta populära passen hos oss och vi tar gärna emot förslag på nya pass. Välj anläggning nedan.

GUMMIBAND

Ett effektivt 30-minuters-pass där vi använder miniband som det primära redskapet.

Vi delar upp kroppen på 3 block, rumpa/lår, överkropp och core.
Det är en skonsam träningsform men samtidigt tuff och utmanande.

Passar alla!

Abs & Ass

En klass där mage & rumpa ligger i fokus. Bålövningar varvas med rumpa/ben-övningar.

Dans

Ett roligt och effektivt sätt att träna både din kondition och koordination! Vi sätter ihop steg, snurrar och hopp till en rolig, dansant och utmanande danskoreografi.

Bodypump

BODYPUMP™ är styrketräning/uthållighetsstyrka till musik som utmanar dig och gör dig stark. Passet är perfekt för både kvinnor och män som vill träna igenom hela kroppen på ett enkelt och effektivt sätt. BODYPUMP™ är ett enkelt och effektivt pass vilket ger dig märkbara resultat. Klassen körs i 30 , 45 och 60 minuterspass hos oss på X-force. Ny musik och koreografi var 3:e månad.

Box

Box är ett pass för alla, oavsett nivå. Passet är inspirerat av boxning och kampsport och det ingår också konditionskrävande övningar vilket gör att du över upp ditt flås rejält.

Cirkel

Varierad stationsträning med hög intensitet. Sammansatta övningar så att du får så allsidig träning som möjligt

Core

fokuserar på att stärka hållningsmuskler – alla muskler som gör att vi kan sträcka på oss och förbättra vår hållning och att vi får en lättare vardag samt förebygger skador och värk.

Les Mills Core

Varierad stationsträning med hög intensitet. Sammansatta övningar så att du får så allsidig träning som möjligt.

Funktionell träning

Syftet är att stärka kroppen och ge den en användbar styrka som underlättar vardagssysslor, detta genom att med en och samma övning träna styrka, rörlighet, balans och koordination.

Hathayoga

Hathayogan är den mest kända formen av yoga ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar. Genom att träna kroppen vill man i hathayoga nå sinnet och därmed finna inre balans. Mjuka fysiska rörelser kombineras med andningsövningar och meditation för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Hiit

Intervallträning på en massa olika stationer. Ca 60 sekunders jobb på varje station. En klass där variationen på övningarna från gång till gång gör att du aldrig vet vad för utmaning som väntar. Passar alla som vill jobba med högre puls, få bättre flås och en rejäl skjuts på fettförbränningen.

Hiit Styrka

Styrketräning i grupp i våra effektiva X-Forcemaskiner. En högintensiv klass på 30 min där du blir pushad av Personliga Tränare . Vill du få en riktig tuff och effektiv styrketräning på minimal tid så är detta passet för dig. Alla kan delta då träningen är individanpassad.​

HIIT KONDITION

Intervallträning i vår cardiodel. Du kämpar 60-90 sekunders intervaller på olika stationer som t ex , löpband, stakmaskin, crosstrainer, roddmaskin mm. Hög puls, bättre kondition på kort tid samt utmärkt för fettförbränning.

Soma Move

SOMA MOVE® är ett holistiskt sätt att träna som är atletiskt och samtidigt mjukt. Du arbetar med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet.

Tabata

En form av intervallträning. Träningsformen är upplagd med övningar med kort vila under en förutbestämd tid. Tabatan är uppbyggd i intervallblock 20 sek jobb, 10 sek vila x 8 st intervaller. Passet består av 8 stycken block med 60 sekunders vila mellan blocken. (I vårt kombinerade Tabata/ A&A 60 pass så är det 10 stycken block med 60 sekunders vila mellan blocken)

Tsu Shin gen

Tsu Shin Gen – karate

Som medlem på Factory Fitness erbjuder vi dig att träna kampsport. Träningen passar alla oavsett om du är nybörjare eller tidigare har tränat kampsport. Tsu Shin Gen Karate är disciplinerad hård träning och skiljer sig från vanlig gruppträning och är mer att anse som en kurs där du lär dig tekniker, kombinationer, självförsvar mm. 

Cykel

Cykelträning i grupp till musik. Det är en effektiv, skonsam och okomplicerad kondition och fettförbränningsträning som passar alla.

Värmeyoga

Bikram Yoga innebär 90 minuters utmanade träning utförd i ca 35-38 grader i vår uppvärmda studio. Övningarna består av 26 klassisk yoga positioner och två andningsövningar. Träningen eftersträvar att förbättra kroppens flexibilitet, rörlighet och styrka. De flesta kan träna denna form av yoga – oberoende ålder, fysiska meriter eller vilka förutsättningar man har sedan tidigare. Allt handlar om ens egen kropp och vilja. Du blir mer rörlig och undviker skador. Yogan kan ge dig följande effekter. Ökad energi, reducerar stress, ökat välbefinnande! Ta med vattenflaska och handduk till passet!

Yinyoga

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

Yoga

Ett pass där yogapositionerna är ihopsatta till lite mer svettiga flöden. Vi bygger både styrka och rörlighet i detta lekfulla pass.

Virya yoga

Viryayoga har fokus på biomekanik, det vill säga att positionerna ska göras på ett sätt som är hälsosamt för kroppen. I systematisk komponerade serier får du en rolig, skön och ibland tuff träning med små teman som ger tanke för själen.

Zumba Fitness

Innehåller exotiska danssteg till latinska och internationella rytmer. Efter ett pass hoppas vi att du känner hur energin flödar i kroppen och att du har haft roligt. Ung som gammal – killar och tjejer – tränad som otränad, kort sagt finns det en Zumbaklass som passar för alla. Det är en rolig och inte minst sagt effektiv träningsform