Tsu Shin Gen

INFORMATION:

Tsu Shin Gen – Karate

Som medlem på Factory Fitness erbjuder vi dig att träna kampsport. Träningen passar alla oavsett om du är nybörjare eller tidigare har tränat kampsport. Tsu Shin Gen Karate är disiplinerad hård träning och skiljer sig från vanlig gruppträning och är mer att anse som en kurs där du lär dig tekniker, kombinationer, självförsvar mm. 

Det är blandat tempo från gång till gång men en typisk träning ser ut ungefär så här:
1. Uppvärmning/stretchning
2. Kombinationer (slag, sparkar etc)
3. Konditionsövning/pulsträning
4. Kombinationer (slag, sparkar etc)
5. Sparring
6. Pulsträning/strechning

Träningen är utformad för att få utövaren att reagera instinktivt och effektivt i en kamp- eller en eventuell självförsvarssituation. Därför används mycket sparringövningar som regelbundna träningsmoment.

Tsu Shin Gen Karate tränar man alltid parvis med en träningspartner för att ge realistisk träning. Ofta är övningarna och kombinationerna utformade som försvar som övergår till attacker och kontringar.

Största skillnaden från traditionell karate är att även om det är en ”stående” stil så har markkampsmoment med armlås, benlås och strypningar har lagts till i systemet. Ambitionen med Tsu Shin Gen Karate är att stilen alltid ska fortsätta att utvecklas, för att den ska förbli effektiv men samtidigt behålla den disciplin och respekt som finns inom traditionell budo.

Utövarna använder traditionell dräkt (Gi) och graderar för nya bälten i slutet av varje termin. Gradering är frivilligt men de flesta väljer att gradera och få nya grader. Väljer man att inte gradera så kan man fortfarande träna men stannar kvar på nybörjarnivån där träningen fortfarande är krävande och utvecklande.

Är du intresserad att lära dig självförsvarets ädla konst och diciplin med en rolig och krävande träningsform? Då är kanske Tsu Shin Gen Karate något för dig!

Tsu Shin Gen Karate utövas på vår anläggning i Norrköping.

Anmälan sker i reception

Som Budo-ka (Budoutövare) skall du alltid visa god disciplin, ödmjukhet och respektera dina medmänniskor. Lämna egot i omklädningsrummet.

I samband med träningen inleds alla frågor och hälsningar enligt japansk sed med bugning och hälsningsordet “Osu”.

När du tilltalar din instruktör skall du alltid använda instruktörens titel. Titlarna är följande:

Soke            10:e Dan

Hanchi          8:e – 9:e Dan

Shihan         5:e – 7:e Dan

Sensei         1:a – 4:e Dan

Kom alltid i tid till träningen. Om du skulle komma försent sätter Du Dig i Seiza (på knä) vid ingången och väntar på instruktörens klartecken.

När du går in och ut ur Dojon (träningslokalen), skall du alltid hälsa. Även när någon med högre grad kommer in i Dojon skall du hälsa. Om du sitter ner ställ dig upp först innan du hälsar.

Behöver du gå tidigare från träningen bör du tala om det innan träningen börjar. Om du skulle behöva gå på toaletten, skall du be instruktören om lov. För att undvika skador är det viktigt att du ser till att du inte går rakt igenom träningslokalen.

Din Gi är en träningsdräkt som alltid skall vara hel, ren och struken. Om du vill ha en T-shirt under träningsjackan skall den vara helt vit eller helt svart och utan tryck. Stil/klubb T-shirt med tryck är ok att ha under Gi´n.

För att undvika skador, får inga smycken, klockor eller hårspännen bäras under träningen. Av samma anledning är det även viktigt att du har kortklippta naglar. Tänk också på din personliga hygien.

Budo-träning får endast bedrivas i Dojon, inte på skolgården eller annan allmän plats! Att använda sig av kampsporten på annat sätt än träning/tävling kan resultera i en direkt avstängning!!