Nytt pass! Za-Zen Meditation

Nytt pass! Za-Zen Meditation

Träna upp din mentala förmåga att stilla sinnet med Za-Zen Meditation!

Det första passet börjar Torsdag 21/11

Bokning sker via bokningsappen eller bokningssidan!

Mer info om passet: 

Za-Zen betyder sitta-still. Att sätta sig i stillhet och tystnad. Traditionen att meditera på detta sätt härstammar långt tillbaka i den Zenbuddhistiska traditionen.

Att kunna kontrollera sitt mentala tillstånd och att öva upp sin förmåga att stänga av det som finns runt omkring och ”verka inåt” istället för utåt är mer aktuellt nu än det någonsin varit.

I en hektisk, ibland stressig, vardag är meditation ett fenomenalt verktyg att använda när man behöver sakta ner, skärma av och stilla sig.

Som med all träning krävs övning och kontinuitet för att uppnå resultat. Så är det även med meditation.

När man väl behärskar tekniken är förmågan tillavkoppling av det yttre och stillhet i det inre ett fantastiskt träningsredskap som du kan använda både vid längre meditationspass, men även kunna använda för en kort paus i din vardag, när du som mest behöver.

Det krävs inga förkunskaper för att delta, inga ombyten men gärna bekväma och löst sittande kläder. Traditionellt sitter man i klippställning (filtar block och mattor tillhandahåller Factory Fitness) men det går bra att sitta i den ställning man själv finner bekväm. Föredrar man att ligga så går det också bra.

Meditationen inleds med en kort guidad kroppsavspänning sedan går vi med hjälp av en guidad mening och klangskål in i tystnad. Den aktiva meditationen är 20 X 2 min där en kort meditativ gång delar av de två passen.

Jag som leder passet heter Maria C. Jeppsson är socionom och innehar en magisterexamen i psykosocialt arbete. Jag driver till vardags Kuratorsmottagningen och finns i samma lokaler som Factory Fitness (ingång från Lindövägen 17, entréplanet).

Tillsammans med lång erfarenhet av kurativt arbete (inom skiftande områden och med alla åldrar), 15 års mediterande och med utbildning som meditationsinstruktör ser jag fram emot att få dela med mig av kunskap, erfarenhet och en stor portion glädje.

Vill du veta mer om mig och Kuratorsmottagningen hittar du information på hemsidan -> www.kuratorsmottagningen.se

Väl mött!